Kedvezményezett: Zsujta Község Önkormányzata

települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztés Zsujta településen

Projekt azonosítószáma: TOP-2.1.3-16-BO1-2017-00026

 

Sikeresen befejeződött Zsujta Község Önkormányzatának a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül TOP-2.1.3-16 jelű, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések tárgyú felhívásra TOP-2.1.3-16-BO1-2017-00026 azonosító számmal támogatási kérelmet nyert projektje.

 

A projekt megvalósulási helyszíne Zsujta település, Borsod-Abaúj-Zemplén- megyében, a Gönci járásban található. A projekt által fejlesztéssel érintett bel- és csapadékvíz védelmi rendszer c. indikátor értéke mintegy 1055 méter lett.

A projekt keretében a következő tevékenységek valósultak meg: a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése, rekonstrukciója a csapadékvíz-gazdálkodás céljainak figyelembe vételével, a belterületet veszélyeztető vízfolyások lokális vízkár elhárítási fejlesztései (belterületen áthúzódó vízfolyások és csatornák, valamint a belterületről elvezetett csapadékvizeket befogadó vízfolyások és belvízelvezető csatornák fejlesztése), valamint a belterület védelmét szolgáló csapadékvíz elvezető rendszerek lokális fejlesztése, rekonstrukciója révén.

A projektben a csapadék csatornahálózat építéssel közvetlenül érintett, a beruházás során sérült közúthálózat burkolat, járda, kapubejáró, parkoló felület a beruházás előttivel azonos típusú burkolattal történő részleges helyreállítása, átereszek átépítésével, bővítésével történt. A keresztező műtárgyak kiépítésére, átépítésére, illetve rekonstrukciójára is sor került. Mindezt kiegészítette a növényzet telepítése, helyreállítása a létesítményekhez tartozó területen.

A beruházás összköltsége 57 491 300,- Forint, mely 100°mértékben vissza nem térítendő támogatás. A projekt fizikai befejezése: 2020.09.28.

Written by admin.zsujta